Copyright William CROZES @ Continental Productions

Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

Ακόμη πιο εκκεντρικό, πιο ώριμο και κυρίως πιο άνετο με προίκα τις νέες τεχνολογίες το C3 Aircross διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους του επιτυχημένου βίου του.

Πλέον έχει αναβαθμιστεί πλήρως σε όλους τους τομείς και δείχνει μια πιο δυναμική προσωπικότητα με ένα νέο και πλήρως ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, ακόμα πιο εκφραστικό, νέους χρωματικούς συνδυασμούς και ακόμα μεγαλύτερη (γαλλική) άνεση για τους επιβάτες.

Το πανέμορφο B-SUV διατηρεί τις δυνατότητες για κίνηση σε κάθε είδους έδαφος, με το προηγμένο σύστημα Grip Control με Hill Assist Descent. Αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία σε ότι αφορά στην ευρυχωρία εντός της καμπίνας, ενώ, εμφανίζεται ακόμα πιο βελτιωμένο στον τομέα της άνεσης με την εισαγωγή των καθισμάτων Advanced Comfort που εγκαινιάστηκαν στα C4 Cactus και C5 Aircross.

Εξωτερικά χαρακτηρίζεται πλέον από μια εντελώς ανασχεδιασμένη πρόσθια όψη, που ενσωματώνει τη νέα «υπογραφή» της Citroën, με βασικό χαρακτηριστικό τους προβολείς LED που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού και θώς επίσης και μια νέα ασημί-γκρι προστατευτική σχάρα.

Στο εσωτερικό τώρα υιοθετεί μια νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 9 ιντσών, νέους αποθηκευτικούς χώρους στη νέα κεντρική κονσόλα, 5 τεχνολογίες συνδεσιμότητας και 12 τεχνολογίες οδήγησης, με έγχρωμη προβολή των στοιχείων στην οθόνη του Head Up Display και κάμερα οπισθοπορείας με Top Rear Vision.

Το νέο C3 Aircross προσφέρει ένα πλήρες φάσμα τεχνολογιών προκειμένου να εξασφαλίσει περαιτέρω ηρεμία και ασφάλεια πίσω από το τιμόνι: Έχουμε και λέμε λοιπόν, 12 διαισθητικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, έγχρωμη οθόνη Head Up Display, Grip Control με Hill Assist Descent, πέντε τεχνολογίες συνδεσιμότητας και σύστημα Citroën Connect Nav, καθώς επίσης και ασύρματη φόρτιση για smartphone.

Copyright William CROZES @ Continental Productions

Το ανανεωμένο C3 Aircross προσφέρεται με αποδοτικούς σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία καυσίμου και ισχυρούς κινητήρες PureTech βενζίνης και BlueHDi πετρελαίου, πλοιρώντας το αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 6d τελευταίας γενιάς. Σημειώστε δε πως ο πετρελαιοκινητήρας επωφελείται από τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας χάρη στις ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές CO2.

Το νέο C3 Aircross είναι διαθέσιμο με τιμή εκκίνησης τα 17.750€.