Σύμφωνα με τη σύσταση της εκτελεστικής επιτροπής του Bureau International des Expositions (BIE), τα κράτη μέλη του BIE ψήφισαν εξ αποστάσεως και συμφώνησαν για την αναβολή της Dubai Expo 2020 για ένα χρόνο.

Η Expo 2020 στο Ντουμπάι, προετοιμάζεται να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός κόσμου μετά την πανδημία και να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Το παγκόσμιο mega event θα διαρκέσει τώρα από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 , μια καθυστέρηση που επιτρέπει στην World Expo να επικεντρωθεί σε μια συλλογική επιθυμία για νέα σκέψη να εντοπίσει λύσεις για μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.

Ο Κύριος Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος των Αεροδρομίων του Ντουμπάι, Πρόεδρος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Group και Πρόεδρος της Ανώτατης Επιτροπής Expo 2020 Dubai, δήλωσε:

“Στηρίζουμε την απόφαση των κρατών μελών της BIE να υποστηρίξει την καθυστέρηση Expo 2020 Dubai κατά ένα έτος. Είμαστε ευγνώμονες στα κράτη μέλη για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να συνεισφέρουν σε μια Παγκόσμια Έκθεση στο Ντουμπάι που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετα-πανδημικού κόσμου μας σε μια εποχή που θα χρειαστεί περισσότερο”.

Ο Δημήτρης Σ. Κερκεντζής, Γενικός Γραμματέας του BIE , δήλωσε: “Επικροτώ την ταχεία ανταπόκριση των κρατών μελών του BIE. Η υποστήριξή τους για την αναβολή του Expo 2020 Dubai – το οποίο θα εγκριθεί επίσημα στις 29 Μαΐου – είναι ένα νέο σημάδι αλληλεγγύης και δείχνει την κοινή βούληση να συνεργαστούν για τη «δημιουργία του μέλλοντος”.