Παρατείνεται για μετά το καλοκαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών –η οποία έληγε αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου- για την αποκρατικοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των ενδιαφερομένων. Σύμφωνα με πηγές η παράταση για τον διαγωνισμό που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ είναι έως τον Οκτώβριο και μετά τη διενέργεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, και όχι σε πολυετή παραχώρηση, άρα πρόκειται για καθαρόαιμη αποκρατικοποίηση.

Στη β’ φάση του σχετικού διαγωνισμού με δικαίωμα υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών έχουν προκριθεί η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo AE-Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group – Euroports – EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε..

Σημειώνεται ότι μικρή παράταση για τις 5 Αυγούστου έχει λάβει και η β’ φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με το χρονοδιάγραμμα να παραμένει προς το παρόν αμετάβλητο.

Για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ATTICA A.E. Συμμετοχών, η Portek International Private LTD, η Quintana Infrastructure & Development, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε., η κοινοπραξία Archirodon Group N.V.- ANEK & όμιλος Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed – Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε..