Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνδέσμων Επαγγελματικών Ταξιδιών (BT4Europe), καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να διδαχθεί από την πανδημία.
Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την καλύτερη προετοιμασία του κλάδου σε πιθανές μελλοντικές έκτακτες ανάγκες.

Εισιτήρια «μίας στάσης»

Το BT4Europe προτρέπει την ΕΕ να διασφαλίσει «ισότιμους όρους ανταγωνισμού» για όλους τους τρόπους μεταφοράς όσον αφορά στην έκδοση εισιτηρίων και την τιμολόγηση.
Σε αυτούς θα συμπεριληφθούν και τα διασυνοριακά ταξίδια ταξιδιών.

Προτείνει την δημιουργία εισιτηρίων «μίας στάσης» μέσω της επικείμενης πρωτοβουλίας της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες πολλαπλής κινητικότητας (MDMS).

Αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τα δικαιώματα επιβατών

Η ΕΕ καλείται επίσης να προχωρήσει αναθεώρηση των κανόνων της για τα δικαιώματα των επιβατών.
Να «εισαγάγει προστασία από άκρο σε άκρο» για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες ως μέρος μιας κίνησης προς τα ταξίδια πολλαπλών μεταφορών.

Συνεργασία της βιομηχανίας για τα επαγγελματικά ταξίδια

Επίσης προτρέπει την βιομηχανία για τα επαγγελματικά ταξίδια να συνεργαστεί για να διασφαλίσει ότι ο κλάδος θα γίνει πιο «ανθεκτικός» μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας.

«Δουλεύοντας μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και ανθεκτική βιομηχανία επαγγελματικών ταξιδιών που συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και ανάπτυξη της Ευρώπης, είπε ο Odete Pimenta da Silva, πρόεδρος του BT4Europe.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας. Πρέπει να μεταφέρουμε το μήνυμα της σημασίας των επαγγελματικών ταξιδιών στις εθνικές κυβερνήσεις και τον αντίκτυπο τους στην οικονομία. Πρέπει να είμαστε πιο ορατοί».