Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ζήτηση για δωμάτια ξενοδοχείων στις ΗΠΑ ήταν στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 15 Μαΐου.

Τα ξενοδοχεία πούλησαν περισσότερα από 22,4 εκατομμύρια δωμάτια. Σχεδόν 1 εκατομμύριο περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.
Αυτό δείχνει η τελευταία έκθεση Market Recovery Monitor της STR.

Οι αγορές με την μεγαλύτερη ζήτηση

Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη ζήτησης ήρθαν σε αγορές που τείνουν να βασίζονται περισσότερο στα επαγγελματικά ταξίδια. Όπως το Χιούστον, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Ντάλας.

Παρά τη βελτίωση αυτή, οι ξενοδοχειακές αγορές της Νέας Υόρκης και του Σικάγου πούλησαν λιγότερα από τα μισά δωμάτια που έκαναν την ίδια εβδομάδα το 2019.

Το Ντάλας, το Χιούστον και το Λος Άντζελες βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Πωλώντας το 80% ή περισσότερα από τα δωμάτια που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της την ίδια εβδομάδα το 2019.

Η ζήτηση ξενοδοχείων σε 13 πολιτείες ήταν 95% ή καλύτερη από το επίπεδο του 2019. Το 80% όλων των αγορών των ΗΠΑ σημείωσαν εβδομαδιαία αύξηση της ζήτησης.

Για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαΐου, ο αριθμός των αγορών στην κατηγορία ανάκαμψης ή αιχμής – με έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο στο 80% των επιπέδων του 2019 ή καλύτερα – μειώθηκε ελαφρά από 91 σε 89.

Μόνο 16 αγορές ήταν με RevPAR σε επίπεδα 50% ή λιγότερο του 2019. Ο χαμηλότερος αριθμός που καταγράφηκε από το Market Recovery Monitor της STR.

Η αγορά ξενοδοχείων του Σαν Φρανσίσκο συνεχίζει να έχει το χαμηλότερο δείκτη RevPAR έως το 2019.

Ακολουθούμενη από τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και την Ουάσινγκτον. Το RevPAR σε αυτές τις τέσσερις αγορές παρέμεινε κάτω από το 30% του 2019.

Συνολικά, το RevPAR στις ΗΠΑ -σε συνολικό απόθεμα δωματίου βάση, που αντιπροσωπεύει προσωρινά κλειστά ξενοδοχεία – ήταν στο 68% του επιπέδου του 2019. Που αντιπροσώπευε τον υψηλότερο δείκτη των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.