Καθώς η Κίνα ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού, ορισμένοι προορισμοί της ανοίγουν και πάλι στον τουρισμό.

Το διάσημο τμήμα Badaling του Σινικού Τείχους στο Πεκίνο άνοιξε την Τρίτη για τους επισκέπτες, αφού έκλεισε για σχεδόν δύο μήνες λόγω κορωνοϊού.

Η περιοχή θα είναι ανοιχτή μεταξύ 9 π.μ. και 4 μ.μ., ενώ ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών θα φτάνει τους 19.500. Από τις 2 μ.μ. την Τρίτη, είχαν διατεθεί συνολικά 892 εισιτήρια.

Οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν κράτηση εισιτηρίων στον επίσημο ιστότοπο ή μέσω του WeChat εκ των προτέρων και να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία για να λάβουν κώδικα υγείας, ενώ θα γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο.

Μια ειδική διαδρομή περιήγησης έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τη συγκέντρωση πλήθους. Το τελεφερίκ, το μουσείο του Μεγάλου Τείχους της Κίνας, το αρχαίο Σινικό Τείχος και κάποια άλλα τμήματα παραμένουν κλειστά.

Το Great Wall Badaling, ένα μέρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στην περιοχή Yanqing του Πεκίνου, περίπου 60 χλμ. Βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης. Ήταν το πρώτο τμήμα που ανοίχτηκε και είναι το πιο δημοφιλές τμήμα του Σινικού Τείχους για τους τουρίστες.