Η UKinbound δημοσίευσε αποτελέσματα που δείχνουν ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει πλέον φθάσει σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Η έρευνα Business Barometer Member Survey  για το 1ο τρίμηνο toυ έτους που συντάχθηκε από την Qa Research, δείχνει ότι το 56% των επιχειρήσεων εισερχόμενου τουρισμού είναι σίγουρο για τις κρατήσεις, τα έσοδα από επισκέπτες και τις παραγγελίες πελατών για τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό που δεν έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2019.

Τα αποτελέσματα έρχονται μετά την άρση την περασμένη εβδομάδα όλων των περιορισμών για τις εμβολιασμένες διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, αν και η εμπιστοσύνη σε ολόκληρη τη βιομηχανία εισερχόμενου τουρισμού επιστρέφει, οι κρατήσεις του 2022 δεν αναμένεται να φθάσουν στα προ της πανδημίας επίπεδα για τις περισσότερες επιχειρήσεις φέτος.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου αναμένεται να είναι μειωμένα για σχεδόν τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις εισερχόμενου τουρισμού .

Διαπιστώνει ότι το 78% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι οι κρατήσεις/ο αριθμός των επισκεπτών/οι παραγγελίες πελατών για το 1ο τρίμηνο του 2022 θα είναι χαμηλότερες από την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία.

Τα έσοδα Ιανουαρίου – Μαρτίου αναμένεται να είναι μειωμένα κατά μέσο όρο 67%.
Ενώ για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι αναμένονται μειωμένα κατά 46%.

Ο Joss Croft, Διευθύνων Σύμβουλος της UKinbound, δήλωσε: “Μετά από μια διακοπή δύο ετών είναι φανταστικό ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη επιστρέφει επιτέλους και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον ανοιχτό για επιχειρήσεις.

Τα μέλη μας ανυπομονούν να καλωσορίσουν ξανά τους διεθνείς επισκέπτες και να αρχίσουν τις εμπορικές συναλλαγές για την ανάκαμψη, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τα επίπεδα εμπιστοσύνης να καλύψουν την πραγματικότητα. Το 2022 θα είναι δύσκολο”.

Το 2019 το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχθηκε 40,8 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες στο οι οποίοι συνέβαλαν 28,4 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.