Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και της αναψυχής οδήγησαν σε κέρδη στην Ευρώπη την Πέμπτη, λόγω της αισιοδοξίας ότι η omicron θα είναι ηπιότερη από τις προηγούμενες πιέσεις του Covid-19, ανεβάζοντας ψηλότερα τον δείκτη που παρακολουθεί τον κλάδο.

Ο δείκτης Stoxx 600 Travel & Leisure  ανέβηκε κατα 2,7% φτάνοντας στο υψηλό του μήνα, αφού ερευνητές στη Σκωτία διαπίστωσαν ότι η “Οmicron” διαθέτει χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας σε σύγκριση με την παραλλαγή “Δέλτα”.

Η IAG SA, ιδιοκτήτρια της British Airways, και η Wizz Air Holdings Plc είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο άνω του 4%, ενώ η ξενοδοχειακή εταιρεία Accor SA tour operator TUI AG ενισχύθηκε επίσης.

Δεδομένων των ευρημάτων της Omicron, το καλοκαίρι του 2022 θα μπορούσε ακόμη να είναι ισχυρό, καθώς η ζήτηση επανέρχεται γρήγορα μόλις αρθούν οι περιορισμοί”, έγραψε η αναλύτρια της Morgan Stanley Carolina Dores.

Ο δείκτης ταξιδιών και αναψυχής ενισχύθηκε επίσης από την άνοδο 3% της Flutter Entertainment Plc, αφού ο όμιλος τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε εξαγορά στην Ιταλία.