Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κατάρρευση της Norwegian Air οδήγησε σε 1.100 απώλειες θέσεων εργασίας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, για τις οποίες εκδόθηκε ειδική καθοδήγηση.

Οι Ντέιβιντ Πάικ, Μάικ Πινκ και Στούαρτ Έργουιν από την KPMG διορίστηκαν εκκαθαριστές στην Norwegian Air Resources UK.

Η αεροπορική εταιρεία, αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας λόγω της πανδημίας. Και η  κυβέρνηση έχει απορρίψει το αίτημα για πρόσθετη κρατική ενίσχυση.

Του διορισμού των εκκαθαριστών, προηγήθηκε η ανακοίνωση της εταιρείας ότι κλείνει τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. Κάτι που σήμαινε πως “ο αερομεταφορέας δεν είχε πλέον τα απαραίτητα κεφάλαια για να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις”, όπως δήλωσε η KPMG.

H Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, ανακοίνωσε στο προσωπικό της Norwegian Air “όλες οι πληρωμές -και για τα οφειλόμενα- θα πραγματοποιηθούν εντός έξι εβδομάδων”.

Μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος λειτουργίας και αναδιάρθρωσης της Norwegian Air, είναι τα δρομολόγια μόνο εντός της Νορβηγίας και της Ευρώπης. Δηλαδή, ένα αποκλειστικό δίκτυο ευρωπαϊκών δρομολογίων μικρών αποστάσεων.

Το τρέχον σχέδιο είναι να τεθούν σε λειτουργία 50 αεροσκάφη στενής ατράκτου φέτος, που θα ανέρχονται σε περίπου 70 το 2022.