Με την έκδοση του πρώτου γραμματοσήμου το 1840 ξεκίνησε η μελέτη και συλλογή γραμματοσήμων, ένα από τα πιο δημοφιλή χόμπι σε ολόκληρο τον κόσμο, ο φιλοτελισμός.

Σε αυτόν είναι αφιερωμένη η αναμνηστική σειρά Γραμματοσήμων «Μορφές του Ελληνικού Φιλοτελισμού».

Στην μακρόχρονη ιστορία του ελληνικού φιλοτελισμού, υπήρξαν πολλοί διαπρεπείς φιλοτελιστές που μέσα από το μεράκι, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για τη συλλογή γραμματοσήμων συνέβαλλαν σημαντικά στην ανάπτυξη και διάδοση του φιλοτελισμού, προβάλλοντας και προωθώντας τα ελληνικά γραμματόσημα τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έξι από αυτές τις σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού φιλοτελισμού, απεικονίζονται στη νέα αναμνηστική σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Μορφές του Ελληνικού Φιλοτελισμού» που κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Αργυρόπουλο, Χαριλή Μπίνο, Γεώργιο Παπαστεφάνου – Προβατάκι, Στέφανο Μακρυμίχαλο, Νικόλαο Ατζαρίτη και Μωυσή Κωνσταντίνη.

Στην μακρόχρονη ιστορία του ελληνικού φιλοτελισμού, υπήρξαν πολλοί διαπρεπείς φιλοτελιστές που μέσα από το μεράκι, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για τη συλλογή γραμματοσήμων συνέβαλλαν σημαντικά στην ανάπτυξη και διάδοση του φιλοτελισμού, προβάλλοντας και προωθώντας τα Ελληνικά γραμματόσημα τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έξι από αυτές τις σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού φιλοτελισμού, απεικονίζονται στη νέα αναμνηστική σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Μορφές του Ελληνικού Φιλοτελισμού» που κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Αργυρόπουλο, Χαριλή Μπίνο, Γεώργιο Παπαστεφάνου – Προβατάκι, Στέφανο Μακρυμίχαλο, Νικόλαο Ατζαρίτη και Μωυσή Κωνσταντίνη.