Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το μέλλον του αγγλικού αεροδρομίου Doncaster Sheffield (DSA) είναι αμφίβολο, ανακοίνωσε το διοικητικό του συμβούλιο.

Το αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στο Ντόνκαστερ στο Νότιο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, είναι μέρος του Peel Group.
Εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιβάτες ετησίως και πετά σε 50 προορισμούς.

Ο αερολιμένας ανέφερε πρόσφατα προβλήματα, τόσο από την πανδημία, όσο και από τις ακύρωσης πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air.

Το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι η αεροπορική δραστηριότητα στην τοποθεσία «μπορεί να μην είναι πλέον εμπορικά βιώσιμη».

Ήδη, ξεκίνησε διαβούλευση έξι εβδομάδων για να αποφασιστεί το μέλλον του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά κατά τη διάρκεια της στρατηγικής αναθεώρησης.

Σε ανακοίνωση τους το DSA και ο όμιλος Peel ανέφεραν ότι «ποτέ δεν πέτυχε τον απαιτούμενο αριθμό επιβατών που απαιτείται για να γίνει κερδοφόρος».

Χαρακτήρισε την έλλειψη αριθμού επιβατών «θεμελιώδες ζήτημα», με την απόσυρση των πτήσεων της Wizz Air να αφήνει την TUI fly ως τη μόνη αεροπορική εταιρεία του αεροδρομίου με αεροσκάφη μόνιμα εγκατεστημένα στο χώρο του.

«Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία σταδιακά πλησιάζουν στο τέλος τους, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε συνεχή εμπόδια και δυναμικές μακροπρόθεσμες απειλές για το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας, δήλωσε ο Robert Hough, πρόεδρος των αεροδρομίων του Peel Group.

Οι ενέργειες της Wizz Air να θυσιάσει τη βάση της στο Doncaster για να ενισχύσει τις επιχειρηματικές της ευκαιρίες σε άλλες βάσεις στη Νότια Αγγλία είναι ένα σημαντικό πλήγμα για το αεροδρόμιο».