Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair ανέστειλε τις πτήσεις προς το Ισραήλ λιγότερο από ένα μήνα μετά την επανέναρξη τους, λόγω διαφωνίας για το κόστος με το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Ο οικονομικός αερομεταφορέας ξανάρχισε τις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion από μέρη της Ευρώπης την 1η Φεβρουαρίου μετά από μακρά αναστολή λόγω της σύγκρουσης στη Γάζα.
Όμως τις σταμάτησε την περασμένη Τρίτη ότου το αεροδρόμιο ανοίξει εκ νέου έναν ειδικό τερματικό σταθμό για πτήσεις χαμηλού κόστους.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι απέστειλε επιστολή στο αεροδρόμιο καλώντας την να επιβεβαιώσει πότε θα ανοίξει ξανά το Terminal 1, «πράγμα που θα επιτρέψει στη Ryanair να συνεχίσει την πώληση πτήσεων χαμηλού ναύλου από και προς το Τελ Αβίβ».

Οπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας «επιθυμεί να υποστηρίξει το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion και την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών από/προς το Ισραήλ, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε ή να ζητήσουμε από τους επιβάτες μας να πληρώσουν υψηλότερους ναύλους.
Το αερολιμένας κρατά λειστό το Terminal 1 με χαμηλά τέλη και μας αναγκάζει να πάνε οι πτήσεις μας στον Terminal 3 υψηλού κόστους, χρεώνοντας τέλη που δεν συμφωνήθηκαν ποτέ από τη Ryanair».