Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ισπανία δεν θα ανανεώσει το πρόγραμμα Golden Visa σε πολίτες από τη Ρωσία λόγω της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία.
Την απόφαση επιβεβαίωσε ο τέτοιος υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Το πρόγραμμα Golden Visa της Ισπανίας προσφέρει άδεια διαμονής με επένδυση που θα κάνουν στη χώρα ή σε περίπτωση που αγοράσουν ακριβά ακίνητα.

Επιπλέον, με την απόκτηση Golden Visa δικαιούται επίσης να εγγραφούν σε όλες τις χώρες της Ζώνης Σένγκεν χωρίς να υποβληθούν σε αίτηση για βίζα. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για αυτό το πρόγραμμα πρέπει να κάνουν μια επένδυση τουλάχιστον 500.000 € στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διπλωματικών Πληροφοριών, από τις αρχές του 2020 έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, εκδόθηκαν συνολικά 492 Χρυσές Βίζες σε Ρώσους πολίτες από τις ισπανικές αρχές.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών χωρών να αναστέλλει τη Χρυσή Βίζα για τους Ρώσους πολίτες έρχεται στο πλαίσιο των μέτρων κυρώσεων κατά τη Ρωσία που ενέκρινε την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσφατα οι αρχές στην Ελλάδα, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να παγώσουν το καθεστώς για τους Ρώσους πολίτες.