Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες εδάφους στο αεροδρόμιο του Λούτον για αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, έχει ανασταλεί.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μέλη του σωματείου Unite που εργάζονται για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης GH London.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο για τη Wizz Air, έχουν ήδη πραγματοποιήσει διήμερη απεργία εξαιτίας διαμάχης στις εργασιακές σχέσεις με την αεροπορική εταιρεία.

Η Unite ακύρωσε την αυριανή απεργία «ως πράξη καλής πίστης» μετά από μια πρόταση συνομιλιών της τελευταίας στιγμής από την GH London.

Ωστόσο, οι απεργίες που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί, εκτός εάν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες, προειδοποίησε το συνδικάτο.

Όπως δήλωσε ο Jeff Hodge από την Unite, «εάν η GH London δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις σοβαρές ελλείψεις της, οι απεργίες που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, οι οποίες θα προκαλέσουν σοβαρή διακοπή στις πτήσεις, θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί».