Οι απεργίες που είχαν προγραμματιστεί στο Gatwick αυτό το Σαββατοκύριακο από εργαζομένους σε δύο εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης έχουν ανασταλεί μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο διακοπής των πτήσεων διακοπών.

Το προσωπικό της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης DHL, η οποία εξυπηρετεί πτήσεις easyJet στο Gatwick, ματαίωσε τα σχέδια απεργίας αφού ψήφισε υπέρ της αποδοχής αύξησης μισθού κατά 15%.

Το σχέδιό τους για απεργία από την Παρασκευή 28 Ιουλίου έως την Τρίτη 1 Αυγούστου ανεστάλη την περασμένη εβδομάδα για να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Οι εργαζόμενοι σε μια δεύτερη εταιρεία εδάφους, τη Menzies, ανέστειλαν τα σχέδια για απεργία από την Παρασκευή έως την Τρίτη, ενώ ψηφίζουν για μια αναθεωρημένη προσφορά μισθών και το συνδικάτο Unite ανέφερε ότι η απεργία των υπαλλήλων εδάφους σε τρίτη εταιρεία GGS έχει επίσης ανασταλεί καθώς οι συνομιλίες «προχωρούν».

Το προσωπικό μιας τέταρτης υπηρεσίας εδάφους, ASC, ψηφίζει επίσης για μια νέα προσφορά, αλλά δεν έχει ακυρώσει τα σχέδια απεργίας από αυτήν την Παρασκευή έως την Τρίτη (28 Ιουλίου – 1 Αυγούστου).

Τα σχέδια των εργαζομένων στις Menzies, ASC και GGS για απεργία το Σαββατοκύριακο 4-8 Αυγούστου παραμένουν σε ισχύ, εν αναμονή της έκβασης των απεργιακών ψηφοδελτίων και των συνομιλιών.

Οι εργαζόμενοι σε τρεις εναπομείνασες εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης στο Gatwick βρίσκονται στη διαδικασία διεξαγωγής απεργιακών ψηφοφοριών που απειλούν περαιτέρω δράση από τα μέσα Αυγούστου.

Η Unite είπε ότι το προσωπικό της DHL είχε λάβει αύξηση στις πληρωμές δεξιοτήτων πέρα ​​από την αρχική αύξηση των αποδοχών κατά 15%, η οποία θα αύξανε τα ποσοστά έως και 31%, και επιπλέον θα λάμβανε ένα νέο ασφάλιστρο βάρδιας για τις πρώτες πρωινές ώρες εργασίας.