anastasiadis aftodioikisi

Βασική προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση ο τουριστικός τομέας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί την κινητήριο δύναμη της κυπριακής οικονομίας και συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάκαμψη και επανεκκίνησή της.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τον τουρισμό, ο οποίος με τις επιδόσεις που κατέγραψε προσέφερε στήριξη στην κυπριακή οικονομία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι μέχρι σήμερα λήφθηκαν σημαντικά μέτρα και πολιτικές για στήριξη του τουρισμού και δεσμεύτηκε ότι αυτές θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι με στοχευμένες ενέργειες έχουν επιτευχθεί σημαντικές συμφωνίες για διατήρηση υφιστάμενων, αλλά και προσθήκη σημαντικών νέων δρομολογίων προς την Κύπρο, με οκτώ μεγάλες, διεθνείς αεροπορικές εταιρίες. Οι προσπάθειες αυτές, παράλληλα με την πολιτική των ανοικτών αιθέρων, θα συνεχιστούν, με στόχο την αύξηση του τουριστικού μας ρεύματος, ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ήδη, ανέφερε, διαφαίνεται περαιτέρω, αύξηση από την πολύ σημαντική αγορά της Ρωσίας, και η ανατροπή της καθοδικής τάσης από παραδοσιακές χώρες όπως τη Μεγάλη Βρετανία. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για δυναμική προβολή και προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό και για αναβάθμιση, εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.