Εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια στην Ιταλία και τη Γαλλία ξεκινούν από αύριο απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αύριο Παρασκευή -την πιο πολυσύχναστη ημέρα της εβδομάδας για την αεροπορία- το προσωπικό που εργάζεται στα Ιταλικά αεροδρόμια και για τις αεροπορικές εταιρείες Alitalia και Air Italy, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. τοπική ώρα.

Παράλληλα, μία 4ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που εργάζονται για τον Ιταλικό οργανισμό ENAV έχει αναβληθεί καθώς οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται.

Οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σχεδιάζουν να απεργία μαζί με εκατομμύρια άλλους δημόσιους υπαλλήλους.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι μηχανικοί αεροσκαφών θα απεργήσουν στις 8 Μαΐου από τις 7 μ.μ. τοπική ώρα έως τις 6 το πρωί στις 10 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι στην πρόθεση του Προέδρου Mακρόν για αλλαγές στις συνθήκες εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες.
Στην Γαλλία, είναι πιθανό να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω του ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν στα δρομολόγια τους τον αεροδιάδρομο της χώρας.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν γνωρίζουν τον πιθανό αντίκτυπο έως ότου ο συντονιστικός φορέας Eurocontrol πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το θέμα την ερχόμενη την Τρίτη 7 Μαΐου.