Μετά από 6 χρόνια στο τιμόνι της προεδρίας του ΣΕΤΕ , ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε τον απολογισμό της θητείας του , από από το βήμα της ανοικτής συνεδρίασης της 25ης τακτικής γενικής συνέλευσης του συνδέσμου.

Μέσα στα τελευταία έξι χρόνια, όταν το ΑΕΠ της χώρας βυθίστηκε πάνω από 25%, με ένα τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση, με capital controls, με ακραία υπερ-φορολόγηση, με την εικόνα της χώρας στο ναδίρ και το country risk στο ζενίθ, ο τουρισμός αναπτύχθηκε άνω του 30%, με ρυθμό σημαντικά υψηλότερο των ανταγωνιστών μας στην Ευρωζώνη επισήμανε ο κ. Ανδρεάδης

Παράλληλα, υπογράμμισε πως σε εποχές καταστροφικής ανεργίας ο τουρισμός υπήρξε ο μόνος τομέας που στήριξε αποφασιστικά την απασχόληση, ιδιαίτερα των νέων.

Σε μια περίοδο που οι εξωγενείς παράγοντες δεν είχαν καμία σταθερά και το αίσθημα ανασφάλειας επικρατούσε της οποιαδήποτε θετικής συγκυρίας έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης. <<Επιλέξαμε συγκεκριμένο σχέδιο και πεδία δράσης και εργαστήκαμε σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο >>, είπε.

Απευθυνόμενος στον νέο πρόεδρο κ. Γιάννη Ρέτσο ανέφερε <<Γιάννη, να τολμάς. Να δέχεσαι τους εχθρούς που θα κάνεις και να έχεις την ψυχραιμία να δουλεύεις για το καλό και αυτών. Να μην ξεχνάς πόσα πολλά ακόμα έχουν να γίνουν για να υλοποιήσουμε το κοινό όραμα μας, την μεγάλη εικόνα >>.