Ξεπέρασαν τις προβλέψεις του περασμένου Μάϊου, οι διακοπές τύπου κάμπινγκ από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες αναψυχής. Αυτό προκύπτει από την ειδική έκδοση της ετήσιας έκθεσης για το κάμπινγκ της Kampgrounds of America.

H έρευνα με τίτλο “Growth of Camping Amid COVID-19: A Fall 2020 Update” δείχνει ότι το 21% των ταξιδιωτών αναψυχής πραγματοποίησαν ένα ταξίδι κάμπινγκ αυτό το καλοκαίρι μόλις ήρθησαν οι περιορισμοί.

Το ένα τέταρτο των κατασκηνωτών της Βόρειας Αμερικής δείχνει ότι η πρώτη τους εμπειρία κάμπινγκ συνέβη από την αρχή της πανδημίας.

Το 42% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να κάνει προγραμματισμένα ταξίδια κάμπινγκ κατά το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Οι Millennials αντιπροσώπευαν το 40% όλων των κατασκηνωτών και το 55% των νέων κατασκηνωτών.

Μάλιστα το κάμπινγκ εξακολουθεί να θεωρείται ο ασφαλέστερος τύπος ταξιδιού, σύμφωνα με περισσότερους από τους μισούς ταξιδιώτες αναψυχής (56%).

Όταν ξεκινήσουν τα ταξίδια οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής, το ή αναβολή ταξιδιού με κάμπινγκ.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι όταν ξεκινήσουν τα ταξίδια οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής, σκοπεύουν να αντικαταστήσουν με το κάμπινγκ ένα ταξίδι που ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε. Αυτό ισχύει για το 29% των ταξιδιωτών αναψυχής και το 15% των μη κατασκηνωτών.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι πριν από την πανδημία, το κάμπινγκ αντιπροσώπευε το 11% όλων των ταξιδιών αναψυχής.

Μετά τον COVID-19, το κάμπινγκ θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 15% των προγραμματισμένων ταξιδιών μέχρι το υπόλοιπο του 2020.