Καλύτερες πωλήσεις σημείωσαν τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία το Νοέμβριο χάρη στην αυξημένη ζήτηση για χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές, σε αντίθεση με την απότομη πτώση του προηγούμενου έτους σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της αγοράς της GfK.

Ο Νοέμβριος ήταν αρκετά αισιόδοξος για τα πρακτορεία ταξιδίων και τους TO’s μετά τη χαμηλή ζήτησης κατά το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους γεγονός που οδήγησε σε πτώση 5% στις πωλήσεις διακοπών για το τουριστικό έτος που λήγει τον Οκτωβρίου του 2016.

Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αύξησαν τα έσοδά τους κατά 8% το Νοέμβριο, χάρη στην αύξηση 10% στις πωλήσεις του χειμώνα και στην κατά  6% αύξηση των πωλήσεων καλοκαιρινών διακοπών του 2017. Αυτό προέκυψε σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας από την ανάλυση 1.500 κρατήσεων από τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Ωστόσο, αυτό είναι σε σύγκριση με τις ασθενείς πωλήσεις των προηγούμενων χρόνων. Υπενθυμίζεται ότι τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία υπέστησαν πτώση 10% στις πωλήσεις το Νοέμβριο του 2015, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το Κάιρο.

Αντίθετα τα στοιχεία για το φετινό Νοέμβριο καταδεικνύουν ότι οι χειμερινές πωλήσεις ήταν βελτιωμένες αλλά εξακολουθούν να είναι αρνητικές κατά 5,8% συγκριτικά με τις αντίστοιχες πωλήσεις από έτος σε έτος.

Ωστόσο, το 60% των κρατήσεων του περασμένου μήνα ήταν για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2017, οι οποίες τώρα βρίσκονται κατά 8,8% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι βασικοί μήνες, Ιούλιος και Αύγουστος είναι υψηλότεροι από την ίδια περίοδο πέρυσι, μαζί με τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

Ομοίως, οι υπηρεσίες ΙΤ της ΤΑΤS, ανέφεραν θετικές τάσεις το Νοέμβριο με άνοδο 2,3% στα έσοδα από τις κρατήσεις, σύμφωνα με τις μηνιαίες πωλήσεις από 2.500 ταξιδιωτικά γραφεία. Για άλλη μια φορά, οι διακοπές κρουαζιέρας ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης με άνοδο σχεδόν 19%. Η προπώληση για το επόμενο έτος φαίνονται επίσης καλά, καταγράφοντας αύξηση 10,9% στις κρατήσεις, η οποία οδηγείται από μια αύξηση 12,2% στις διακοπές κρουαζιέρας.