Τη δεύτερη θέση μεταξύ των bleisure ταξιδιωτών καταλαμβάνουν οι Ινδοί ταξιδιώτες. Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη της Booking.com μεταξύ 31 χωρών, το 72% των Ινδών ταξιδιωτών επέκτειναν τις επαγγελματικές τους μετακινήσεις το 2018 για αναψυχή. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Ταϋλανοί ταξιδιώτες με ποσοστό 80%.

Η Booking.com διεξήγαγε τη μελέτη τον Οκτώβριο με Νοέμβριο 2018 σε 53.492 ερωτηθέντες σε 31 χώρες.  Οι ερωτηθέντες θα έπρεπε να είχαν ταξιδέψει τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ινδών ταξιδιωτών (65%) δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν εγχώριο επιχειρηματικό ταξίδι. Το εν λόγω ποσοστό είναι το υψηλότερο σε παγκόσμιο επίπεδο και βρίσκεται μπροστά από τους Ινδονήσιους (62%) και τους Κινέζους (62%). Επιπλέον, πάνω από το ήμισυ (58%) των Ινδών ταξιδιωτών ανέφεραν ότι έκαναν ένα διεθνές επαγγελματικό ταξίδι το 2018.

Οι Ινδοί απάντησαν θετικά στην ερώτηση εάν απολαμβάνουν τους προορισμούς που επισκέπτονται στα επαγγελματικά τους ταξίδια.

Περίπου το 76% των Ινδών ταξιδιωτών ανέφεραν ότι συχνά απολαμβάνουν τον ταξιδιωτικό τους προορισμό. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους ταξιδιώτες παγκοσμίως είναι 56%.

Για τι ανησυχούν οι Ινδοί ταξιδιώτες

Τέλος, η μελέτη αποκάλυψε τι είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους Ινδούς.

Σχεδόν το 55% των ερωτηθέντων εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την προοπτική των καταλυμάτων. Ειδικά εάν έχουν λάβει ψεύτικα reviews και παραπλανητικές φωτογραφίες.

Ακολουθούν με ποσοστό 53% οι ανησυχίες τους για τα προσωπικά τους αντικείμενα καθώς και μήπως δεν επιβεβαιωθεί η κράτησή τους.