Σταματά η Swiss από τις 27 Σεπτεμβρίου το καθημερινό της δρομολόγιο Ζυρίχη-Θεσσαλονίκη, μια πτήση εξαιρετικά σημαντική για το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ωστόσο, πιο ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν ότι τουλάχιστον τρεις εταιρείες «επαναξετάζουν» πτήσεις τους προς Θεσσαλονίκη.

Οι τουριστικοί και όχι μόνον φορείς της πόλης και κατά προέκταση και των γειτονικών της τοπικών προορισμών, αναμένουν με αγωνία τις κινήσεις π.χ. της Alitalia για την πτήση από/προς Ρώμη, της British Airways για το Gatwick του Λονδίνου και της Austrian για Βιέννη.

Αναλυτικά ρεπορτάζ είχαν γραφεί πρόσφατα στον τύπο της Θεσσαλονίκης, και φυσικά δεν είναι λίγοι αυτοί που «βλέπουν» στα συγκεκριμένα δρομολόγια έναν σοβαρό λόγο προβληματισμού για τις συγκεκριμένες εταιρείες, που δεν είναι άλλος από τη Ryanair…

Χθες, βέβαια, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου άφησε ένα «παράθυρο» ανοικτό μιλώντας περί πληροφοριών πως οι αεροπορικές εταιρείες είναι πρόθυμες να συζητήσουν προβλήματα και αντικίνητρα, αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς και πως οι «πληροφορίες» θα μετεξελιχθούν σε σοβαρές συζητήσεις, είναι ένα ζήτημα…

tourismlobby