Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σκιά στις καλοκαιρινές διακοπές από το Ηνωμένο Βασίλειο στο εξωτερικό, ρίχνουν οι ανησυχίες ότι το υπουργείο Εξωτερικών ενδέχεται να εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές σε ορισμένες χώρες που περιλαμβάνονται στην «πράσινη» λίστα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύει τις δικές του ταξιδιωτικές συμβουλές. Κι αυτές είναι ανεξάρτητες από το σύστημα της κυβέρνησης.

Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στους The Times ότι «οι ταξιδιωτικές συμβουλές είναι μια ανεξάρτητη εκτίμηση του κινδύνου για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Είναι ανεξάρτητη, αξιόπιστη συμβουλή και θα παραμείνει έτσι».

Οι συμβουλές βασίζονται σε παράγοντες όπως ο κίνδυνος να παγιδευτούν τα άτομα από τους περιορισμούς Covid-19 ή η ικανότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Φόβοι για σύγχυση στους ταξιδιώτες όπως πέρυσι

Όπως και το περασμένο καλοκαίρι έτσι και φέτος μπορεί να υπάρξει σύγχυση στους ταξιδιώτες, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Πέρυσι το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσαν ξεχωριστές λίστες για ασφαλή ταξίδια στο εξωτερικό. Με ορισμένες χώρες να εμφανίζονται στη μία αλλά όχι στην άλλη λίστα.

Οι φόβοι πώς οι ταξιδιωτικές συμβουλές ενδέχεται να αποκλίνουν από το σύστημα της κυβέρνησης, οδηγούν σε εκκλήσεις του κλάδου. Με στόχο να διασφαλιστεί η ευθυγράμμιση.

Οι «πράσινες» και «πορτοκαλί» χώρες δεν πρέπει έχουν πρόσθετες ταξιδιωτικές συμβουλές

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airlines UK Τιμ Οντερσλέιν δήλωσε ότι οι συμβουλές του υπουργείου Εξωτερικών για βασικά ταξίδια «θα πρέπει να ισχύουν μόνο για προορισμούς όπου ο κίνδυνος για τους ταξιδιώτες είναι απαράδεκτα υψηλός.

Οι «πράσινες» και «πορτοκαλί» χώρες δεν πρέπει να εμπλακούν σε πρόσθετες ταξιδιωτικές συμβουλές.

Αυτό θα προκαλέσει σύγχυση στους πελάτες. Επίσης θα επηρεάσει άτομα που θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Πρέπει να δούμε ευθυγράμμιση μεταξύ των συμβουλών του υπουργείου Εξωτερικών και του συστήματος φωτεινού σηματοδότη.

Για να παρέχουμε σαφήνεια και διαφάνεια τόσο στους καταναλωτές όσο και τους φορείς εκμετάλλευσης».