Σύνταξη tourismtoday.gr

Τα στοιχεία για την εικόνα στα αεροδρόμια της Βρετανίας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι η αναταραχή θα περιοριστεί στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, παρά το γεγονός ότι ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής στη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) επικρίνει το βρετανικό οργανισμό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Nats για τις «αποκρουστικές» επιδόσεις του.

Ο Willie Walsh επέκρινε τη Nats την περασμένη εβδομάδα για την αποτυχία της στις αργίες του Αυγούστου, η οποία «κόστισε στη βιομηχανία εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες», χαρακτηρίζοντας την απάντηση της «πολύ κακή», ενώ είπε πώς «η απόδοση της Nats ήταν φρικτή».

Η IATA σημείωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες από 15.000 πτήσεις λόγω της αποτυχίας και επεσήμανε: «Μόνο οι αεροπορικές εταιρείες θεωρούνται υπεύθυνες για καθυστερήσεις».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της IATA «απαιτούμε καλύτερες επιδόσεις από τη Nats το 2024, αλλά δεν βλέπω κανένα στοιχείο που να το αντιμετωπίζει αυτό. Χρειαζόμαστε μια αναθεώρηση του ρυθμιστικού μοντέλου».