Σύνταξη tourismtoday.gr

Τις ανησυχίες της εξέφρασε η KLM, σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης της Ολλανδίας, να επιβάλει φόρο μεταφοράς σε transfer επιβάτες στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με την KLM, η έγκριση της πρότασης θα επηρεάσει αρνητικά τους επιβάτες μετεπιβίβασης που αναχωρούν από το Schiphol.
Για το λόγο αυτό, η αεροπορική εταιρεία κάλεσε τις αρχές να εξετάσουν όλους τους παράγοντες πριν προχωρήσουν.

Τα κεφάλαια από τον φόρο μεταφοράς θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση χαμηλότερου ενεργειακού κόστους για τους κατοίκους της Ολλανδίας.

KLM: “Ακατανόητη και πολύ ανησυχητική η εφαρμογή του”

Ωστόσο, ο Marjan Rintel, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KLM δήλωσε ότι η εφαρμογή του, είναι ακατανόητη και πολύ ανησυχητική.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που εξετάζει έναν τέτοιο φόρο.

Έρευνα έχει δείξει ότι εάν επιβληθεί ο φόρος θα υπάρχουν περίπου 30% λιγότεροι επιβάτες ανταπόκρισης, στον κόμβο του Άμστερνταμ.

Το Schiphol διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνδεση ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.
Η επιβολή του φόρου θα μπορούσε να τους ωθήσει να επιλέξουν άλλα αεροδρόμια στην Ευρώπη, οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες εσόδων την αεροπορική εταιρεία.

Επιπλέον, η εξάρτηση της KLM από επιβάτες που μεταφέρονται από πτήσεις εντός Ευρώπης σε πτήσεις στο Schiphol είναι πολύ εμφανής. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, έξι στους δέκα επιλέγουν αυτό το δρομολόγιο όταν έχουν μεταφορά.
Ωστόσο, εάν ισχύσει ο φόρος ο αριθμός τους θα μειωθεί περαιτέρω, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών εισιτηρίων και τα μέτρα για το κλίμα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο.

Το αεροδρόμιο Schiphol συμμερίστηκε τις ανησυχίες της KLM, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της αεροπορικής εταιρείας στην οικονομία της Ολλανδίας.
Ο φόρος στους transfer επιβάτες, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστική θέση της Ολλανδίας στην παγκόσμια σκηνή και για το λόγο αυτό οι δύο φορείς ζητούν την επανεξέταση αυτού του μέτρου.