«Άνθηση» παρουσιάζουν τα βαυαρικά θέρετρα και spa καθώς νέα προϊόντα κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Ειδικότερα, φέτος, ο τουρισμός ευεξίας στην περιοχή κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους 4,5 δις ευρώ.

Ειδικότερα, ο τουρισμός στα θέρετρα υγείας και spa της Βαυαρίας συμβάλλει στην οικονομία του κράτους με 4,5 δις ευρώ ετησίως. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Μονάχου.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο τουρισμός ευεξίας στη Βαυαρία είναι ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας και ένας ισχυρός πυλώνας της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο κ. Klaus Holetschek, Πρόεδρος του Συλλόγου Spas της Βαυαρίας. Σημειώνεται ότι η  Heilbäderverband περιλαμβάνει 47 δήμους και 25 κέντρα υγείας στη Βαυαρία.
Με νέα προϊόντα, τα ιαματικά λουτρά αυξάνουν την προστιθέμενη αξία των προσφορών τους. “Μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι για την υγεία τους και ξοδεύουν χρήματα για αυτό.”

Στο παρελθόν, τα θέρετρα spa και ο τουρισμός ευεξίας έπρεπε να αντιμετωπίσει τις μεταρρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης και τις δραστικές μειώσεις στις υπηρεσίες πρόληψης. «Έχουμε αναδιοργανωθεί τελείως και έχουμε εξελιχθεί σε σύγχρονα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης στις αγροτικές περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Holetschek.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη, τα ιαματικά λουτρά αποτελούν το 58% των εσόδων από τον τουρισμό. Επιπλέον, τα θέρετρα υγείας αντιπροσωπεύουν το 25% των υπηρεσιών και το 17% των εσόδων λιανικής.