Ενώ το Άμστερνταμ δίνει μάχη να απεμπλακεί από “προορισμός coffeeshops” για ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός καφέ με τη συνοδεία κάνναβης, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συμβαίνει το ανάποδο.

“Ο τουρισμός κάνναβης βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, αλλά έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια”.

Αυτό δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MMGY Travel Intelligence Κρίς Ντάβιντσον, σχολιάζοντας ευρήματα από μια νέα έκθεση σχετικά με τα ψυχαγωγικά προϊόντα, εμπειρίες και υπηρεσίες που σχετίζονται με την κάνναβη κατά τις διακοπές.

Η έκθεση “Τουρισμός κάνναβης: Ευκαιρίες, ζητήματα και στρατηγικές”, της MMGY Travel Intelligence “ξεκλειδώνει” την ευκαιρία σε προορισμούς να διαφοροποιηθούν. Και να αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα μέσω της προσέλκυσης του ταξιδιώτη κάνναβης.

Σύμφωνα με τον Κρίς Ντάβιντσον “η έκθεση προχωρά πολύ στην παροχή στον κλάδο ενεργών δεδομένων για τη βελτίωση των στρατηγικών μάρκετινγκ και την ανάπτυξη νέων τουριστικών προσφορών κάνναβης.”

  • Το 87% πιστεύει ότι η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης θα είναι νόμιμη στις περισσότερες πολιτείες στην Αμερική μέσα στα επόμενα χρόνια.
  • Ενώ πολλοί δήλωσαν ότι θα δοκιμάσουν προϊόντα κάνναβης σε διακοπές, το 54% εξακολουθεί να μπερδεύεται σχετικά με τους νόμους περί ψυχαγωγικής χρήσης της.

Μερικές από τις εμπειρίες κάνναβης που θα τους παρακινούσαν να ταξιδέψουν είναι η δοκιμή δοκιμή φαγητών ή ποτών με κανναβιδιόλη (CBD) και τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την εμπειρία θεραπείας σπα με προϊόντα CBD και η δοκιμή κάνναβης σε ασφαλές περιβάλλον.