Ο συνεδριακός τουρισμός της Κωνσταντινούπολης φαίνεται ότι ανακάμπτει φέτος, με δεκάδες διεθνείς εκδηλώσεις να είναι υπό προγραμματισμό.

Περίπου 46.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στη μεγαλούπολη το υπόλοιπο του έτους, δήλωσε ο Şekib Avdagiç, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (İTO).

Τουλάχιστον 36 διεθνή συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη και οι συμμετέχοντες θα δαπανήσουν περίπου 140 εκατ. ευρώ, είπε ο Avdagiç.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις, που υποστηρίζονται από το Convention and Visitors Bureau (ICVB) της Κωνσταντινούπολης, θα φιλοξενήσουν από 300 έως 25.000 άτομα.

Το μεγαλύτερο από αυτά τα συνέδρια θα είναι το IEEE PES Generation, Transmission and Distribution Conference and Expo, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 23 Μαΐου, είπε ο Avdagiç.

Ο τουρισμός είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις για την τοπική οικονομία, που δημιουργεί έσοδα και υποστηρίζει την παραγωγή, είπε ο Avdagiç, σημειώνοντας ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ξένοι επισκέφτηκαν τη μεγαλούπολη τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.