Αξιωματούχοι στο Περού ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας εκστρατείας προώθησης της χώρας με το σταδιακό άνοιγμα της σε ξένους ταξιδιώτες.

Η Επιτροπή για την προώθηση του Περού για τις Εξαγωγές και τον Τουρισμό (PROMPERU) συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για τα πρωτόκολλα ασφαλείς, με στόχο να εγγυηθεί την υγεία των ταξιδιωτών που φθάνουν.

Πρόσφατα, το Περού έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC). Και η πιστοποίηση εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Οι ξένοι ταξιδιώτες επιτρέπεται να φτάσουν στο Περού χωρίς καραντίνα εάν έχουν αρνητικό μοριακό τεστ COVID-19, ενώ πρέπει να ακολουθούν τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που ισχύουν στην χώρα.

Πότε ανοίγει για τους τουρίστες το Μάτσου Πίτσου

Η αρχαία πόλη των Ινκας Μάτσου Πίτσου που ορθώνεται εδώ και έξι αιώνες στις περουβιανές Άνδεις -ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα αρχιτεκτονικής σ’ ολόκληρο τον κόσμο- παραμένει κλειστή από τον περασμένο Μάρτιο.

  • Το Μάτσου Πίτσου, ο ιστορικός χώρος έχει προγραμματιστεί να ανοίξει την 1η Νοεμβρίου. Με χωρητικότητα επισκεπτών 30%.
  • Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έχουν ανοίξει ξανά αυτό τον μήνα, με χωρητικότητα 50%.

Πριν από 10 περίπου ημέρες το Μάτσου Πίτσου άνοιξε για έναν μόνο τουρίστα. Για τον Ιάπωνα Τζέσι Καταγιάμα. Είχε πάει στο Περού τον Μάρτιο για να επισκεφτεί την τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς και εγκλωβίστηκε επτά μήνες μήνες, λόγω του κορωνοϊού.