Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το 1ο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop, στο ξενοδοχείο Sheraton Amman Al Nabil Hotel στο Αμμάν της Ιορδανίας της Tourism Media & Events.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 107 Ιορδανοί, εκπροσωπώντας 67 τουριστικά πρακτορεία, ενώ προσήλθαν και 11 retailers από το χώρο της αγοράς τροφίμων, ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά. Παράλληλα παρευρέθηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη του JORDAN TOURISM BOARD.

Η ατμόσφαιρα ήταν -από το εφαλτήριο έως το πέρας της εκδήλωσης- ζεστή και χαρούμενη όπως μόνο η ελληνική φιλοξενία και γευσιγνωσία μπορεί να δημιουργήσει, ενώ οικοδομήθηκαν νέες γέφυρες συνεργασίας, γεγονός που μένει να αποδειχθεί στο βραχύ μέλλον.

Επισημαίνεται ότι οι Ιορδανοί επέδειξαν υψηλό ενδιαφέρον για αρκετές αγορές της χώρας που παντρεύουν το προϊόν της ψυχαγωγίας, του shopping και των καλών υποδομών φιλοξενίας. Επίσης υπήρξε ιδιαίτερη σπουδή για τη διενέργεια πτήσεων τσάρτερ σε προορισμούς που παρέχεται και η δυνατότητα παιγνίων με επικυρίαρχη την αγορά καζίνο.

Το 1ο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στο Αμμάν πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η εκδήλωση σε μια ιδιαίτερα υποσχόμενη αγορά για την Ελλάδα, στέφθηκε κατά γενική ομολογία και ιδιαίτερα στο τουριστικό κομμάτι με απόλυτη επιτυχία, καθώς πραγματοποιήθηκε μπαράζ επιχειρηματικών συναντήσεων, μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών με τους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες της Ιορδανίας.

Τις εργασίες του 1ου Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στο Αμμάν άνοιξε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιορδανία κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη η οποία στο χαιρετισμό της υπογράμμισε τις ισχυρές σχέσεις των δυο λαών και τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας σε αρκετούς τομείς.

Τιμώμενη περιοχή στο 1ο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στο Αμμάν, ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την παρουσίαση της οποίας διενήργησε η κα Μαριάννα Λιάσκου, Υπεύθυνη Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ακολούθησε η Περιφέρεια Κρήτης, από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης και μέλος της Περιφερειακής Οικονομικής Επιτροπής Κρήτης, Δρ. Κυριάκο Γ. Κώτσογλου, κατόπιν τη σκυτάλη έλαβε η περιφέρεια Αττικής με την κα Αθηνά Κολυβά προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ακολούθως η κα Αργυρώ Παπαϊωάννου της Διεύθυνσης Τουρισμού ανέδειξε τις μοναδικότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι επόμενες εκδηλώσεις της Tourism Media & Events το 2023 που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, είναι στην Γάνδη για την αγορά της Μπενελούξ στις 26 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη για την luxury αγορά της Βορείου Αμερικής στις 14 Νοεμβρίου και στην Βαρσοβία στις 12 Δεκεμβρίου.