Ο τερματικός σταθμός 4 του αεροδρομίου Changi θα ξαναρχίσει τη λειτουργία του στις 13 Σεπτεμβρίου μετά από διετή παύση λόγω της πανδημίας COVID-19, ανακοίνωσε ο Όμιλος Changi Airport (CAG). Ο τερματικός σταθμός ανέστειλε τις λειτουργίες του τον Μάιο του 2020, καθώς η πανδημία προκάλεσε απότομη πτώση στα αεροπορικά ταξίδια.

Η επαναλειτουργία θα αυξήσει τη χωρητικότητα του αεροδρομίου Changi, «διασφαλίζοντας ότι ο αεροπορικός κόμβος μπορεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια και να υποστηρίξει τα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών να ξεκινήσουν περισσότερες πτήσεις», ανέφερε η CAG σε δελτίο μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι η νότια πτέρυγα της αίθουσας αναχωρήσεων του Terminal 2 θα επαναλειτουργήσει τον Οκτώβριο, αφού έκλεισε λόγω εργασιών αναβάθμισης το 2020.

Δεκαέξι αεροπορικές εταιρείες θα μετεγκατασταθούν στον τερματικό σταθμό 4 σταδιακά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ξεκινώντας με την Cathay Pacific και την Korean Air την ημέρα της επαναλειτουργίας. Η AirAsia Group θα ακολουθήσει το παράδειγμά της στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η Cebu Pacific, η Juneyao Air, η Jeju Air, η Bamboo Airways και η HK Express θα το κάνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η CAG δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει διάφορες δοκιμές επιχειρησιακής ετοιμότητας με αεροπορικές εταιρείες και συνεργάτες αεροδρομίων τους επόμενους δύο μήνες, για να διασφαλίσει την ομαλή επανεκκίνηση των εργασιών στον τερματικό σταθμό 4.