Μετά από 18 μήνες lockdown, το Βιετνάμ θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα σύνορά τους στους διεθνείς τουρίστες τον Οκτώβριο.

Το Βιετνάμ θα ανοίξει αρχικά το Phu Quoc-ένα τροπικό νησί στα νότια του Βιετνάμ. Αυτό θα γίνει για μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών για να τονώσει την οικονομία.

Η προτεινόμενη επαναλειτουργία

Σύμφωνα με δήλωση των τουριστικών αρχών του Βιετνάμ, το Phu Quoc θα ανοίξει ξανά τον επόμενο μήνα για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Η επαναλειτουργία θα είναι παρόμοια με τα προγράμματα sandbox στην Ταϊλάνδη, όπου ορισμένα νησιά ανοίγουν ξανά για πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες.

Οι ταξιδιώτες θα χρειαστούν επίσης αρνητικό τεστ PCR για να επισκεφτούν το νησί. Οι αρχές πρότειναν επίσης ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να εισέλθουν μέσω του νησιού μέσω ναυλωμένων ή εμπορικών πτήσεων.

Το Βιετνάμ θα εμβολιάσει πλήρως όλους τους κατοίκους στο Phu Quoc πριν ξανανοίξει.

Ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού του Βιετνάμ δήλωσε: «Η παρατεταμένη πανδημία έχει βλάψει σοβαρά την τουριστική βιομηχανία».

Πάνω από 18 εκατομμύρια ξένες αφίξεις επισκέφθηκαν το Βιετνάμ το 2019. Αυτό έφερε έσοδα 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία του Βιετνάμ και ισοδυναμεί με το 12 τοις εκατό του ΑΕΠ. Δυστυχώς, το κλείσιμο των συνόρων σάρωσε όλα τα διεθνή τουριστικά έσοδα από το Βιετνάμ το 2020.

Και το 2021 δεν είναι διαφορετικό. Στην πραγματικότητα, έγινε χειρότερο για το Βιετνάμ καθώς τα lockdown εμποδίζουν τα εσωτερικά ταξίδια, κάτι που έχει ενισχύσει τη βιετναμέζικη οικονομία τους τελευταίους 18 μήνες.