Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ θα μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία χωρίς τεστ COVID-19 από τις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία εισάγει ένα σύστημα ταξιδιών με “φανάρια”. Οι χώρες κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα τους.

Στο “κόκκινο” η Τουρκία

Στις χώρες που ταξινομούνται στο “κόκκινο” εντάσσεται και η Τουρκία. Καθώς επίσης η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και η Ινδία. Ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν σοβαρό λόγο για την είσοδο, ένα αρνητικό τεστ και θα παραμείνουν σε καραντίνας επτά έως 10 ημέρες κατά την άφιξη.

Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ στο “πορτοκαλί” και χωρίς καραντίνα

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ κατατάσσονται ως “πορτοκαλί”. Αυτό σημαίνει πώς οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής.
Η προηγούμενη απαίτηση για την καραντίνα θα καταργηθεί και τα μη απαραίτητα ταξίδια δεν θα απαγορεύονται πλέον.

Οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες θα πρέπει να παρέχουν έναν σοβαρό λόγο εισόδου, ένα αρνητικό τεστ και θα πρέπει επίσης να καραντίνα για επτά ημέρες.

Οι “πράσινες” χώρες

Η Γαλλία, εντάσσει στις “πράσινες” χώρες πέρα από τα κράτη του μπλοκ, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τον Λίβανο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη.

Για αυτές τις χώρες, οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να έρθουν στη Γαλλία χωρίς δοκιμές. Μόνο οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει ακόμη να κάνουν μια δοκιμή PCR ή αντιγόνου μικρότερη από 72 ώρες.