Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου ανοίγουν οι προσφορές των ενδιαφερομένων για την αναδοχή του έργου βελτίωσης του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει τη Λευκάδα με την Αμβρακία Οδό.

Τα νέα οδικά τμήματα αντικαθιστούν ή βελτιώνουν ήδη υπάρχοντα τμήματα σε Άκτιο-Άγιο Νικόλαο μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων και Βόνιτσα-Λευκάδα, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων.

Αύξηση ασφάλειας της οδικής σύνδεσης με αεροδρόμιο Ακτίου – Ιόνια και Αμβρακία Οδό

Πρόκειται για το σημαντικότερο οδικό έργο για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στη σύνδεση του νησιού τόσο με το Αεροδρόμιο του Ακτίου (όπου προσγειώνονται δεκάδες τουριστικές πτήσεις από όλη την Ευρώπη) όσο και με την Ιόνια και Αμβρακία Οδό.
Στο έργο προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται και η κατασκευή αγωγού ύδρευσης που θα λύσει το ζήτημα της υδροδότησης της Λευκάδας.

Η διάρκεια των έργων είναι 34 μήνες, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αν τα έργα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020, θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν περίπου το ίδιο διάστημα το 2023 -εφ’ όσον δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην κατασκευή τους.

Το οδικό έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με τίτλο Πράξης «Κατασκευή – αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας».