Τρία χρόνια από τότε που ξέσπασε η διπλωματική κρίση, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ συμφώνησαν να ανοίξουν και πάλι τον εναέριο χώρο τους και τα σύνορά τους, από χθες το βράδυ.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, ο εμίρης του Κουβέιτ Σεϊχης Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah μίλησε με τον εμίρη του Κατάρ Σεϊχη Tamim bin Hamad al-Thani και τον πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Muhammad bin Salman τηλεφωνικά για να συζητήσουν το θέμα.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να συζητήσουν για όλα τα σχετικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της συνόδου του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που ξεκινά σήμερα στο Ριάντ.

Στη σύνοδο αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία για συμφιλίωση του Κατάρ είτε με τις χώρες που του κάνουν μποϋκοτάζ ή με το Ριάντ μόνο ως πρώτο βήμα.

Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έχουν επιβάλλει από τον Ιούνιο του 2017 χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο μπλόκο στο Κατάρ από τον Ιούνιο του 2017, κατηγορώντας το για στήριξη της τρομοκρατίας και εμπλοκή στις εσωτερικές τους υποθέσεις.