Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανήλθε στα 5,5 εκατ. επιβάτες τον περασμένο Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 6,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η Fraport, η οποία διαχειρίζεται τον κύριο κόμβο της Γερμανίας, είπε ότι τα στοιχεία του περασμένου μήνα ενισχύθηκαν κυρίως από την έντονη ζήτηση αναψυχής σε προορισμούς της Νότιας Ευρώπης.

Ωστόσο, παρά την αύξηση αυτή, ο αριθμός των επιβατών της Φρανκφούρτης εξακολουθούσε να είναι 11,8% κάτω από τα στοιχεία που καταγράφηκαν τον Μάιο του 2019. Η κίνηση στο αεροδρόμιο για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους αυξήθηκε κατά 8,5% από έτος σε έτος αγγίζοντας τα 23,1 εκατ. επιβάτες.

Η ανάκαμψη του γερμανικού αεροδρομίου μετά την περίοδο Covid υστερεί σε άλλους σημαντικούς ευρωπαϊκούς κόμβους τα τελευταία δύο χρόνια – συγκριτικά με το Χίθροου του Λονδίνου το οποίο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τα καλύτερα στοιχεία επιβατών του για τον Μάιο (7,2 εκατ.), καθώς και τροφοδοσία για 81 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια του τελευταίους 12 μήνες.

Ποιοι προορισμοί σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο

Η Φρανκφούρτη σημείωσε αυξημένη κίνηση τον Μάιο στις περισσότερες περιοχές, με ιδιαίτερα υψηλή άνοδο προς την Ασία, η οποία αυξήθηκε κατά 17,9% από έτος σε έτος λόγω της μεγάλης ζήτησης για πτήσεις προς την Κίνα και την Ινδία.

Ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών προς την Αφρική ήταν σταθερός σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ σημειώθηκε πτώση 13,4% στην κίνηση από τη Φρανκφούρτη στη Μέση Ανατολή, κάτι που η Fraport απέδωσε στην «πολιτική κατάσταση» στην περιοχή.