Σε ποσοστό 69% οι πολίτες της Γαλλίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διακοπές στο εξωτερικό αυτο το καλοκαίρι ενώ παράλληλα αυξάνεται και ο ταξιδιωτικός προϋπολογισμός ανά οικογένεια.

Σύμφωνα με το 18ο ετήσιο ευρωπαϊκό βαρόμετρο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ipsos, οι Γάλλοι είναι και πάλι έτοιμοι να ταξιδέψουν. Η ανοδική κίνηση του εξερχόμενου τουρισμού της Γαλλίας αυτό το καλοκαίρι είναι κατά τέσσερις βαθμούς περισσότερη από ό, τι το 2017. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός για τον εξερχόμενο τουρισμό από το 2012 (70% εκείνη την εποχή), ο οποίος βρίσκει εξήγηση στην οικονομική ανάπτυξη, την υψηλότερη από το 2011, η οποία επιτρέπει στους Γάλλους ταξιδιώτες να πάνε για διακοπές.

Ειδικότερα, Μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στη Γαλλία η επιθυμία για διακοπές είναι η ισχυρότερη από ότι στην Αυστρία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η ανοδική τάση είναι προστίθεται στην κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες που έχει ήδη καταγραφεί το 2017 και επιτρέπει στο γαλλικό εξερχόμενο τουρισμό να επιστρέψει στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 2000.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι Γάλλοι τουρίστες σκοπεύουν να ξοδέψουν 1.993 ευρώ ανά οικογένεια (+ 1% σε ένα έτος), δηλαδή λιγότερο από τους Ελβετούς, Γερμανούς, Αυστριακούς ή Βέλγους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα από 2.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Οι Γάλλοι σκοπεύουν να φύγουν για δύο εβδομάδες αυτό το καλοκαίρι. Το 57% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ποσοστό έξι μονάδες χαμηλότερο από πέρυσι. Όσοι παραμένουν στη Γαλλία θα κατευθυνθούν κατά κύριο λόγο στη θάλασσα με αυτοκίνητο (61%). Συνολικά, το 31% των Γάλλων ανθρώπων θα περάσουν τις διακοπές τους με οικογένεια ή φίλους ενώ το 31% θέλει να μείνει σε ξενοδοχείο ή κλαμπ. Μεταξύ των ξένων προορισμών, η Ισπανία (16%), η Ιταλία (8%) και η Πορτογαλία (7%) είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες για τους Γάλλους ενώ ακολουθούν η Τυνησία και το Μαρόκο.