Άνοδο σε ποσοστό 3%-4% θα καταγράψει ο τουρισμός της Γερμανίας φέτος, σύμφωνα με προβλέψεις της διευθύνουσας συμβούλου του Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας, Petra Hedorfer.

“Αναμένουμε να αυξηθεί το 3% έως 4%, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Μέχρι στιγμής, είμαστε αρκετά ακριβείς στις προβλέψεις μας “, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής, επισημαίνοντας ότι” ο τουρισμός στη Γερμανία αντιμετωπίζει μια αναπτυξιακή έκρηξη “.

Σύμφωνα με την Petra Hedorfer, το 2017, η Γερμανία κατέγραψε 83,9 εκατ. τουριστικές διανυκτερεύσεις, που αντιστοιχούσαν σε αύξηση 3,6%, μια αύξηση που συνεχίστηκε τους πρώτους μήνες του 2018, δεδομένου ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι τουριστικές διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 5,2 %.

Οι σημαντικότερες αγορές πηγές εισερχόμενου τουρισμού

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του εθνικού οργανισμού τουρισμού αποκάλυψε επίσης τις αγορές πηγές τουρισμού που γνώρισαν την υψηλότερη ανάπτυξη το 2017.

Οι ευρωπαίοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις. Ιδιαίτερα οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί παρουσίασαν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, με άνοδο 20,3% και 24,2% αντίστοιχα, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 302.532 και 78.222 διανυκτερεύσεις αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, στις αγορές ταξιδίων σε μακρινές αποστάσεις, οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 8,8%, με πάνω από 505.226 διανυκτερεύσεις, ενώ ακολούθησαν οι τουρίστες από την Κίνα με άνοδο 10,6% και πάνω από 273,962 διανυκτερεύσεις. Παρά ταύτα, ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης προήλθε από την Κεντρική Αμερική, με αύξηση 34,1% και διανυκτερεύσεις άνω των 104.013.
Οι κυριότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού της Γερμανίας εξακολουθούν να είναι οι Κάτω Χώρες και η Ελβετία, παρόλο που η ολλανδική αγορά σημείωσε πτώση 0,5%, με 11,2 εκατ. διανυκτερεύσεις, ενώ η Ελβετία αυξήθηκε κατά 0,9% και 6,7 εκατ. διανυκτερεύσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην 3η θέση, με 6,2 εκατ. διανυκτερεύσεις, 8,8% περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών, τόσο των ευρωπαίων όσο και αυτών από μακρινές αποστάσεις, επισκέφθηκε τη Γερμανία για αναψυχή, πραγματοποιώντας τις κρατήσεις του από το διαδίκτυο, με τις μεγαλύτερες δαπάνες να καταγράφονται από τουρίστες από την Πολωνία, με συνολικό ποσό 5,4 δισ. ευρώ.

Φέτος, οι γερμανικές εταιρίες τουρισμού προωθούν την τοπική κουζίνα, αλλά τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να συμβάλλουν και στην αύξηση του αριθμού των διεθνών τουριστών, δεδομένου ότι το 2019 η χώρα θα γιορτάσει τα εκατό χρόνια του κινήματος Bauhaus και το 2020 θα φέρει την 250ή επέτειο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.