Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα εγχώρια και διεθνή επαγγελματικά ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 10% την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό επανέφερε τον όγκο στο 62,93% των επιπέδων πριν από την πανδημία του 2019, σύμφωνα με έρευνα για την Business Travel Association (BTA).
Όπως υπογραμμίζει η BTA τα δεδομένα -που παρέχονται από την εταιρεία αναλύσεων Travelogix- δείχνουν ότι η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, τα στοιχεία αποκαλύπτουν απώλεια ΑΕΠ ύψους 2,20 δις λιρών που σχετίζεται με εγχώρια και διεθνή ταξίδια σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα το 2019 λόγω του μειωμένου αριθμού τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι την τέταρτη εβδομάδα του Μαρτίου, οι απώλειες στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου από τα χαμηλότερα επίπεδα επαγγελματικών ταξιδιών, ανά αγορές ήταν:

  • Ιρλανδία 472 εκατομμύρια λίρες.
  • Γερμανία 433 εκατομμύρια λίρες.
  • ΗΠΑ 198 εκατομμύρια λίρες.
  • Σιγκαπούρη 157 εκατομμύρια λίρες.
  • Γαλλία 132 εκατομμύρια λίρες.

Η διαχείριση επαγγελματικών ταξιδιών είναι πλέον διαφορετική στο Ηνωμένο Βασίλειο, όχι μόνο από τον κορωναϊό αλλά και από το Brexit.

Το μεγαλύτερο ζήτημα κινητικότητας με τα επαγγελματικά ταξίδια είναι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Οι αλλαγές που σχετίζονται με τη μετανάστευση τέθηκαν σε ισχύ μόλις έληξε η συμφωνημένη μεταβατική περίοδος στις 31 Δεκεμβρίου 2020, αλλά σε μεγάλο βαθμό γίνονται αισθητές τώρα.