Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ισπανία υποδέχθηκε 28,7 εκατομμύρια διεθνείς επιβάτες το πρώτο τετράμηνο του έτους, στο +13,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, σύμφωνα με την Turespaña.
Ισχυρές είναι οι επιδόσεις απομακρυσμένων αγορών, όπως ο Καναδάς και η Κίνα, και οι δύο αυξήσεις άνω του 90% τον Απρίλιο.

Τον τέταρτο μήνα, η θετική τάση συνεχίστηκε, με σημαντική άνοδο στους επιβάτες εξωτερικού, φθάνοντας τα 8,9 εκατομμύρια, στο +8,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σχεδόν το 57,5% των επιβατών προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιπροσωπεύει αύξηση 8,5%, ενώ το υπόλοιπο 42,5% προερχόταν από τον υπόλοιπο κόσμο, αντικατοπτρίζοντας άνοδο 9,1%.

Ο Jordi Hereu, Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας και Τουρισμού, εξέφρασε θετική άποψη για τη συνεχή αύξηση των επιβατών κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες.
Αυτή η ανάπτυξη ευθυγραμμίζεται με άλλα ευνοϊκά δεδομένα στον κλάδο, όπως οι τουριστικές δαπάνες και η απασχόληση.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημαντική ανάπτυξη σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές απομακρυσμένες αγορές της Ισπανίας, αποδεικνύοντας με σαφήνεια τη διαρκή θέση της ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως.

Η Βαλένθια, η Ανδαλουσία, τα Κανάρια Νησιά, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Καταλονία και η Μαδρίτη είναι οι έξι κύριες κοινότητες υποδοχής, που αντιπροσωπεύουν το 96,7% των αφίξεων, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση τον Απρίλιο.

Η Καταλονία σημείωσε τη σημαντικότερη αύξηση, με άνοδο 14,7% από έτος σε έτος, ενώ η Μαδρίτη έλαβε τις περισσότερες αφίξεις, με λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια.

Το αεροδρόμιο σε Μαδρίτη Adolfo Suárez Madrid-Barajas, κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τον Απρίλιο, με 2,01 εκατομμύρια, ακολουθούμενο από τους αερολιμένες Βαρκελώνης με 1,7 εκατομμύρια και της Πάλμα με 1 εκατομμύριο.
Το αεροδρόμιο της Σεβίλλης σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από έτος σε έτος με 31,9% σε σύγκριση με τα στοιχεία του Απριλίου 2023.