Τη δυνατότητα να επισκεφθούν το φημισμένο ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά στο Δήμο Αμφίπολης μπορούν πλέον να έχουν ειδικές ομάδες κοινού, εννέα χρόνια μετά την αποκάλυψή του από την αρχαιολογική σκαπάνη.

Ειδικότερα, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, πράκτορες του κλάδου του τουρισμού και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης της περιφερειακής ενότητας Σερρών, χωρισμένοι σε ομάδες των πέντε ατόμων, συνοδεία ενός φύλακα ή αρχαιολόγου, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εσωτερικό του τύμβου και να θαυμάσουν από κοντά ένα μέρος από τον διάκοσμό του.

Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις θα διαρκούν λίγα λεπτά της ώρας και θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών έως και τις αρχές Ιουνίου.

Τότε θα διακοπούν προσωρινά για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την απομάκρυνση των ικριωμάτων από το εσωτερικό του μνημείου και θα συνεχιστούν αμέσως μετά.

Πάντως, το ταφικό μνημείο θα αποδοθεί στο σύνολό του στο ευρύ κοινό το 2027, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, αποκατάστασης και ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου. Η είσοδος στην παρούσα φάση γίνεται κατόπιν ραντεβού και χωρίς εισιτήριο.