Άδικη βρίσκουν το 84% των ερωτηθέντων την πρόταση της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών Airbus για μείωση του μεγέθους των περισσότερων καθισμάτων ώστε να φιλοξενηθούν νέα φαρδύτερα, σύμφωνα με έρευνα του Skyscanner.

Η νέα μορφή καθισμάτων της Airbus προσφέρει πιο φαρδιά καθίσματα δίπλα στο διάδρομο, “κλέβοντας” εκατοστά από τα μεσαία και τα καθίσματα δίπλα στο παράθυρο.

Γελοίο χαρακτήρισαν τα τρια τέταρτα των ερωτηθέντων το ότι θα πρέπει να στριμώχνονται σε στενότερα καθίσματα ως αποτέλεσμα της νέας πολιτικής της εταιρείας.

Ως εκ τούτου, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιες αερογραμμές θα εγκατασταθούν τα νέα αυτά καθίσματα και η διάθρωση των τιμών τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πολλές αεροπορικές εταιρείες που χρεώνουν περισσότερο τα καθίσματα με επιπλέον χώρο, είναι πιθανό τα φαρδιά καθίσματα να θεωρηθούν έξτρα πολυτέλεια και τα στενότερα να γίνουν ο κανόνας.

Επίσης, 8 στους 10 επιβάτες σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση της Skyscanner πιστεύουν ότι πρέπει να χρεώνονται εξτρά οι επιβάτες που δε χωρούν σε ένα κανονικό κάθισμα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Απ΄ό,τι φαίνεται όμως οι ερωτηθέντες δε συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να χάσουν “εκατοστά” από το δικό τους κάθισμα, ως αποτέλεσμα.