Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την πορεία της φετινής σεζόν και τα πλεονεκτήματα της Χίου ως τουριστικού προορισμού μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Αντιγόνη Μαϊστράλη, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού.

«Από τα μέσα του Ιουλίου, από το δεύτερο 10ήμερο, σημειώνουμε αρκετά υψηλές πληρότητες. Βοηθά σε αυτό και η τουρκική αγορά. Τον Απρίλιο, που είχαμε κάνει και μία δράση στην Τουρκία, στη Σμύρνη, για να ξανασυστηθούμε και να αναθερμάνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, σημειώσαμε πάνω από 2.200 αφίξεις. Η τουρκική αγορά για εμάς δεν είναι μονοκαλλιέργεια. Αντιθέτως είναι μία αγορά που έφερε στη Χίο τον τουρισμό πόλης, το city break, αυτό που λέμε τουρισμός όλο τον χρόνο. Αυτό μπορεί να είναι τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, όχι μόνο το κατακαλόκαιρο επειδή είμαστε νησί. Και επίσης μέσα στις γιορτές τους, οι οποίες είναι τρεις φορές τον χρόνο κι έχουν περισσότερες μέρες, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες πληρότητες. Και μάλιστα, ειδικά φέτος που η λίρα έχει κατέβει τόσο πολύ, που αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα ζητούμενο άγχους, βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι Τούρκοι που δεν θέλουν τον δικό τους συνωστισμό, επιλέγουν Χίο, επιλέγουν τα απέναντι παράλια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Αντιγόνη Μαϊστράλη.

«Η Χίος είναι ένα πολύ μεγάλο νησί. Εχει καταλύματα όλων των βαλαντίων και όλων των δυναμικοτήτων σε όλο το εύρος του. Είναι για όλα τα βαλάντια», τονίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χίου. «Οι Ελληνες επισκέπτες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50%. Προσελκύουμε πέρα από Τούρκους, Γερμανόφωνους, Γαλλόφωνους, Ολλανδούς, Νορβηγούς… Δεν υπάρχουν οργανωμένες πτήσεις φέτος. Μπορεί κάποιος να έρθει και στη βαλίτσα του να έχει το μαγιό του, να έχει και το αρβυλάκι του για να περπατήσει. Εχει σημεία να δεις. Εχει πάνω από 90 παραλίες δαντελωτές», καταλήγει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/antigoni-maistrali-ston-chari