Η Airbnb βρήκε έναν τρόπο για να υποστηρίξει τους οικοδεσπότες της κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης του κορωνοϊού , αλλά δεν τον αγκαλιάζουν όλοι.

Σύμφωνα με το USA Today, η Airbnb σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους επισκέπτες, τους ζητούσε να στείλουν «κάρτες ευγένειας» στους παλιούς οικοδεσπότες τους.

Πρόκειται για μια ψηφιακή κάρτα σχολίων στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, με την επιλογή να προσθέσουν χρηματική συνεισφορά στον οικοδεσπότη τους.

Η εκστρατεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανταποκρίνεται στις δυσκολίες που χρειάστηκαν να υποστούν οι οικοδεσπότες.

Όπως αναφέρει το USA Today, κάποιοι έχουν αμφισβητήσει την ιδέα της δωρεάς χρημάτων σε οικοδεσπότες. Μερικοί από τους οποίους μπορεί να είναι πιο πλούσιοι οικονομικά, παρά την κρίση, όπως γράφουν στο Twitter.

Ορισμένοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι δεν είναι ευθύνη του επισκέπτη να υποστηρίζει τους οικοδεσπότες μετά τη διαμονή του, αναφέροντας το γεγονός ότι πλήρωσαν για να μείνουν στα δωμάτια και τα σπίτια.

Η Airbnb υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία λέγοντας ότι είναι «στο πνεύμα της επανεκκίνησης των συνδέσεων», υπογραμμίζοντας πως αν το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν εθελοντικά οικονομική συνεισφορά.