Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) αντέδρασε στην επιβεβαίωση από τον Ολλανδό συντονιστή slots στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ Schiphol για την μείωση τους από το καλοκαίρι του 2024.

«Η είδηση ότι οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Schiphol θα χάσουν slots από το καλοκαίρι του 2024 επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας για τις επιπτώσεις της αναγκαστικής μείωσης των αριθμών πτήσεων στο αεροδρόμιο, o Conrad Clifford, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της IATA.

Εδώ είναι που τα άστοχα σχέδια της κυβέρνησης έπληξαν την πραγματικότητα. Λιγότεροι προορισμοί και λιγότερες επιλογές, με αποτέλεσμα λιγότερους ταξιδιώτες, απώλεια εργασίας και μειωμένες επενδύσεις που εισέρχονται στην Ολλανδία.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή η κατάσταση να είναι «helaas, pindakaas». Διακυβεύονται πάρα πολλά. Οι θέσεις εργασίας σήμερα και η ευημερία της Ολλανδίας στο μέλλον θα ζημιωθούν από αυτήν την απόφαση.

Αυτή η υπηρεσιακή ολλανδική κυβέρνηση, χωρίς καμία δημοκρατική εντολή, βάζει φωτιά στο δικό της κατάστημα. Όμως η Επιτροπή της ΕΕ θα μπορούσε και θα έπρεπε να ενεργήσει για να υπερασπιστεί τους δικούς της κανονισμούς. Και αυτό είναι σίγουρα το σήμα αφύπνισης που χρειάζονται άλλες κυβερνήσεις για να υπενθυμίσουν στους Ολλανδούς τις ευθύνες τους βάσει του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών αεροπορικών μεταφορών.

Εν τω μεταξύ, η προσφυγή μας στο Ακυρωτικό δικαστήριο μένει να εκδικαστεί. Ελπίζουμε το δικαστήριο να αποφασίσει γρήγορα για τη νομιμότητα του «Πειραματικού Κανονισμού» που προκαλεί αυτό το χάος».