Η Marriott International πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 225.000 δολαρίων στην Πενσυλβάνια επειδή δεν συμμορφώθηκε με έναν διακανονισμό που απαιτούσε την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα «κρυφά» τέλη θερέτρου.

Η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας της Πενσυλβάνια Μισέλ Χένρι ανακοίνωσε το πρόστιμο ως μέρος αυτού που το γραφείο της περιέγραψε ως νέα συμφωνία με τον κολοσσό των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της Χένρι, η Marriott International έχει συμφωνήσει με τους όρους μιας δικαστικής απόφασης που απαιτεί να συμμορφωθεί έως τις 15 Μαΐου με έναν διακανονισμό του 2021 σχετικά με τη διαφανή αποκάλυψη των τελών θερέτρου.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις και να κάνει καλύτερη δουλειά για να ενημερώνει τους καταναλωτές για αυτά τα πρόσθετα κόστη κατά τη διαδικασία κράτησης.

Η συμφωνία έρχεται αφού η Marriott είχε λάβει πολλαπλές παρατάσεις προκειμένου να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του 2021 και δεν τήρησε την τελευταία προθεσμία, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο, ανέφερε το γραφείο της Χένρι.

«Αυτό που ζητήσαμε από τη Marriott και αυτό που απαιτεί ο διακανονισμός είναι απλό: να μην κρύβετε χρεώσεις για διαμονή σε ξενοδοχεία», δήλωσε η Χένρι. «Είμαι ευγνώμων που η Marriott συμφώνησε να συμμορφωθεί με τους όρους διευθέτησης χωρίς την ανάγκη προσφυγής».

Η αρχική συμφωνία διακανονισμού απαιτούσε από τη Marriott να απαριθμεί σαφώς και εμφανώς τυχόν υποχρεωτικές χρεώσεις σε όλα τα βήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης ενός καταναλωτή. Η Marriott θα πρέπει τώρα να πληρώσει τα 225.000 δολάρια για τη μη συμμόρφωση με τον διακανονισμό του 2021 και τις πολλαπλές επακόλουθες επεκτάσεις.

«Η Marriott International έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό να διασφαλίσει ότι τυχόν τέλη θερέτρου/προορισμού που χρεώνουν τα ξενοδοχεία αναφέρονται χωριστά και ξεκάθαρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Marriott.

“Εργαζόμαστε για να ενημερώσουμε την τεχνολογία μας και την εμφάνιση της τιμής δωματίου για να βελτιώσουμε περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύπτονται αυτές οι χρεώσεις. Θα κάνουμε αλλαγές στην οθόνη έως τις 15 Μαΐου 2023, σύμφωνα με τη συμφωνία μας με την Πολιτεία της Πενσυλβάνια.”