Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τις ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς και για τους στόχους του Επιμελητηρίου Χανίων για το 2022 μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Αντώνης Ροκάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων.

«Θεωρώ ότι η πανδημία που υπάρχει ακόμα στη ζωή μας και ευελπιστούμε να τελειώσει σύντομα μας έχει δώσει πολλά διδάγματα για το τι θα μπορούσε να συμβεί από το πουθενά πέραν όλων των άλλων προβλημάτων τα οποία ούτως ή άλλως υπήρχαν στην επιχειρηματικότητα. Νομίζω ότι αν και δεν ήμασταν έτοιμοι σαν επιχειρηματική κοινότητα να μπούμε σε αυτές τις διαδικασίες, ζυμώνεται η επιχειρηματική κοινότητα και μπαίνει πιο πολύ στη διαδικασία να αναζητήσει ρευστότητα μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Είναι πάρα πολλές οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες», επισημαίνει ο Αντώνης Ροκάκης, λέγοντας πως οι τράπεζες τώρα πρέπει να «βάλουν πλάτη» για τις «σωστές» επιχειρήσεις.

«Αυτή τη στιγμή ο επιχειρηματίας θέλει στήριξη περισσότερο από ποτέ. Εμείς στα Χανιά είμαστε χαρούμενοι και τυχεροί που έχουμε πολλαπλές δυνατότητες στην επιχειρηματικότητα. Εχουμε έναν πρωτογενή τομέα αρκετά δυνατό και τη μεταποίηση, το χύμα προϊόν να διοχετευτεί σε retailers, σε super markets στην Ελλάδα, αλλά και να μπορεί να φύγει στο εξωτερικό. Εχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε πολύ καλής ποιότητας προϊόντα, που σημαίνει ότι μπορεί να πάρουν υπεραξία σε αγορές του εξωτερικού. Αυτό, λοιπόν, στο οποίο εμείς στοχεύουμε το 2022 είναι να γίνουν διάφορες ενέργειες όσον αφορά την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, αλλά και κατάρτισης των επιχειρηματιών», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων.

«Θέλουμε να συνδέσουμε παράλληλα τον πρωτογενή και δευτερογενή με τον τριτογενή στο κομμάτι του τουρισμού», καταλήγει ο Αντώνης Ροκάκης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/antonis-rokakis-ston-chari