Για το ιστορικό του εστιατορίου «Όμικρον», του Ομίλου Καστελόριζο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Αντώνης Σταύρου, στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους αρχές Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της ανάληψης της κουζίνας από τον βραβευμένο στους Χρυσούς σκούφους, ταλαντούχο Σεφ Μιλτιάδη Αρμένη

Μάλιστα, όντας επίκαιρο το θέμα του «Ελληνικού», με τις όποιες καθυστερήσεις από τη πλευρά του κράτους, ο κ. Σταύρου στάθηκε ιδιαιτέρως στην προσπάθεια να ανοίξει το εστιατόριο «Όμικρον», αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα επικοινωνίας που υπάρχει με την πλειονότητα των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και την υπέρμετρη γραφειοκρατία που εμποδίζει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα να αναπτυχθεί.

«Στην περίπτωση του εστιατορίου Όμικρον χρειάστηκαν 15 χρόνια για να βγει η άδεια λειτουργίας, όταν το κτίριο δεν παρουσίαζε την παραμικρή πολεοδομική παράβαση.»είπε οκ Σταύρου, σημειώνοντας «Το 2007 άνοιξα ένα εστιατόριο στη Μαδρίτη, το Castello. Οι διαδικασίες ήταν συνοπτικές και αφού ο μηχανικός έκανε το σχετικό έλεγχο το μαγαζί άνοιξε την επόμενη μέρα».

Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη , ο επικεφαλής του Ομίλου σημείωσε ότι ο τζίρος θα κλείσει 30% πάνω σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο οχτάμηνο του 2016 ο τζίρος ήταν της τάξης των 5,5 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία . Ωστόσο μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα του ΦΠΑ , το οποίο ως εταιρεία απορρόφησε , χωρίς να το μετακυλήσει στον πελάτη, καθώς φροντίζει πάντα να προσφέρει οικονομικά μενού.

Ωστόσο επισήμανε πως σε συναντήσεις που είχε κατά καιρούς με μέλη της κυβέρνησης όταν πρόκειται να συζητήσουν τα θέματα του κλάδου της εστίασης, μετέφερε την πεποίθηση πως η επιτυχία του Κράτους θα έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή χαμηλών συντελεστών και την επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της αγοράς.
Όσον αφορά το 2018, διευκρίνισε πως αναμένει την ίδια άνοδο, κυρίως λόγω της θετικής πορείας του τουρισμού, καθώς φέτος οι Ορίζοντες ήταν το μαγαζί που ανέβασε περισσότερο τον Όμιλο , καθώς προχώρησε μάλιστα σε νέες προσλήψεις, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε 270.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ομίλου , αναφέρθηκε για τη δυναμική είσοδο στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας που σχεδιάζει στην περιοχή της Σητείας. Από την ιχθυόσκαλα, η οποία θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 500 τόνων ψαριού , τσιπούρα και λαυράκι, ένα μέρος θα προορίζεται για τον εφοδιασμό των καταστημάτων του και τα υπόλοιπα θα πωλούνται στο εμπόριο. Η εν λόγω μονάδα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνες που βρίσκονται σε λειτουργία στο Σούνιο και τα Μέγαρα.

Να σημειωθεί, πως ο Όμιλος τηρεί πιστά τα υψηλά standards ποιότητας και εξυπηρέτησης που τον καθιέρωσαν και αποτελεί πια σήμα κατατεθέν στην αθηναϊκή εστίαση, διαθέτoντας πάντα το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada» , το «Ramino» στη Γλυφάδα και στη Βούλα το «K.Grill». Με άρτια υποδομή, εξειδικευμένο προσωπικό , υπό την επίβλεψη των μελών της οικογενείας, μοναδική ατμόσφαιρα και πάντα τις εκλεκτότερες πρώτες ύλες, τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο εξασφαλίζουν τη σίγουρη επιτυχία για κάθε εκδήλωση.