Από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, τα Ανώγεια θα βρίσκονται στους ρυθμούς του διεθνούς τουρνουά σκάκι «Ιδαίον Άντρον», που αναβαθμισμένο φέτος θα τραβήξει και τα βλέμματα της παγκόσμια σκακιστικής κοινότητας, με την συμμετοχή κορυφαίων σκακιστών από όλο τον κόσμο.

Την παράσταση αναμένεται να κλέψει το Α΄ γκρουπ του, με τα ηχηρά ονόματα και μάλιστα η διεθνής σκακιστικής κοινότητας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί ζωντανά μέσω του chess24.com, τους αγώνες μεγάλων παικτών όπως των Ελλήνων γκραν μετρ Χαλκιά, Καπνίση και Γρίβα, του Ιταλού γκραν μετρ Νταβίντ Αλμπέρτο.

Διεκδικητές της πρωτιάς είναι σίγουρα και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Πολωνοί, διεθνείς μετρ, Νασούτα και Νγκουγέν, καθώς και ο ισχυρός Έλληνας διεθνής μετρ Σωτήρης Μαλικέντζος, ενώ μαχητικός είναι και ο Μαυροβούνιος διεθνής μετρ Λέκιτς.

Θα υπάρξουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων (αγώνες επίδειξης γρήγορου σκακιού, τυφλού σκακιού, σκακιστικών παρουσιάσεων κλπ.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν για άλλη μια χρονιά την μεγάλη χαρά να ζήσουν Ανωγειανούς γάμους, από τους οποίους εντυπωσιάστηκαν τις προηγούμενες χρονιές μεταφέροντας τις εντυπώσεις τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το διεθνές τουρνουά σκάκι οργανώνεται για έβδομη χρονιά από τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και το νεοσύστατο Αθλητικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Ιδαίοι και συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ανωγείων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.