Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το τουριστικό συμπόσιο του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου με θέμα: ” Ο ρόλος της γαλλικής εμπειρογνωμοσύνης στην ανάδειξη της σημασίας του κυπριακού πολιτισμού και των δυνατοτήτων συνεισφοράς του στην αειφόρο ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού”.
Χαιρετισμούς στο συμπόσιο απηύθυναν, η Δρ Εύη Σωτηρίου Διευθύντρια ΑΞΙΚ, η κα. Laurence Troccaz Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου, ο καθηγητής Γιάννης Η. Ιωάννου Πρόεδρος Τμήματος Γαλλικών και Ευρωπαικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ομιλίες – Παρεμβάσεις απηύθυναν, ο κ. Άγγελος Λοίζου Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΤ, η Δρ Μαρίνα Σολομίδου Ιερωνυμίδου Διευθύντρια Τμήματος Αρχαιοτήτων, ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης Πρόεδρος Συνδέσμου Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού και η Δρ. Ζακλίν Καραγιώργη-Girard η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια!
Άξιο αναφοράς είναι το ότι για την ετοιμασία του δείπνου που ακολούθησε οι φοιτητές του ΑΞΙΚ εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση ενός καταξιωμένου Γάλλου σεφ του Eric Trochon από την γαλλική σχολή γαστρονομίας Ferrandi στο Παρίσι, ο οποίος βραβεύτηκε με τη διάκριση Meilleur Ouvrier de France. Στην συνέχεια, σας παρουσιάζουμε τα πιάτα που ετοίμασαν οι σπουδαστές του ΑΞΙΚ με την καθοδήγηση του Γάλλου σεφ Eric Trochon.
Πηγή : www.cyprushighlights.com